Kanto Andriantsalama-Rickman

Visste ni att det bara finns ett 20-tal människor från Madagaskar i Sverige? Jag är en av dem. Jag brukar presentera mig så här: ”född på Madagaskar, uppvuxen i Frankrike och bosatt i Sverige”. Jag tycker att det är en bra sammanfattning av vem jag är, men jag kan berätta lite mer.

I Frankrike pluggade jag engelska, tyska och kulturvetenskap med riktlinje musikproduktion. Tack vare mina studier har jag rest en hel del, läst i USA och praktiserat i Tyskland. Jag har jobbat på många kulturella organisationer bland annat på det berömda Georges Pompidou Centret i Paris och i musikbranschen (klassisk, tango och jazz) som produktionsassistent eller som agent.

Men 2005 började tröttna på det hektiska livet och stämningen i Paris, så jag bestämde mig att flytta till Sverige som jag alltid drömt om att bo i. 1992 upptäckte jag Stockholm själv och stortrivdes trots att det var på vintern. Femton år senare kom jag tillbaka. Jag hade så mycket tur och fick jobb efter bara tre månaderssökande.

Sedan dess jobbar jag varje sommar på Drottningholms Slottsteater som guide. På vintrarna jobbade jag på fransk-svenska institutioner som vikarie, men efter några år    var det svårare och svårare att hitta ett intressant jobb med mina franska betyg och jag ville prova på något nytt, något mer skapande. Jag hittade Medieinstitutets yrkesutbildning, sökte till webbkommunikatör och sociala medier och det är jag mycket glad för.

Denna hemsida är på sätt och vis resultatet av ett års studier. Hoppas ni kommer att gilla den!

Varma hälsningar !

 

 

 

 

 

Kantos bloggar:

Madakanto

Arkanto

Le Mélimélo de Kanto

Gäst hos Bloggflocken på Medieinstitutet

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.