Kultur och Traditioner

Här ska vi berätta om allt som gör den madagaskiska kulturen så speciell.

– Musik: det finns traditionell och modern musik, eller musik inspirerad av traditionella danser såsom Kreolsk Sega, salegy eller tsapika.

– Ohabolana, Kabary och Hainteny är  muntliga traditioner som liknar svenska ordspråk. Hira-Gasy är en show som blandar musik, dans och berättande.

Arkitektur: Varje region har sin egen stil, med hjälp av olika material såsom tegel röd jord (laterit),blad av bast, o.s.v

 

 

typiskt hus i laterit

 

Festivaler och festligheter

Madagaskakernas liv är fullt av flera festtillfällen. Bland de viktigaste firandena ingår “Be Alamahady” som firar det madagaskiska nyåret i mars “, Santabary” som firar den första risskörden och “Fisemana”som är en reningsceremoni.

 

Gastronomi

Ris är basfödan.Ibland serveras det med en beredd köttgryta och det kan också åtföljas av en buljong som heter Ranovola. Om du går till fina restauranger, kan du ha tur och smaka på grytor med Zebukött eller fläsk, tillsammans med kassava blad och bladgrönsaker, och en soppa gjord på nudlar och grönsaker. Det är i kustområdena som du kommer att ha fler möjligheter att njuta av fisk och skaldjur kryddat med koriande