Våra gästförfattare

Alf Persson

“Jag har en bakgrund inom vattenresurssektorn och det var så jag kom in (eller snarare sökte mig) till biståndsbranschen, kanske också på grund av en naturlig lockelse till resor – min far var diplomat och resa har jag gjort så länge jag kan minnas. Under årens lopp – trettiofem vid det här laget – har jag arbetat med en mångfald uppdrag i ett stort antal länder runt om i världen, inklusive Madagaskar, de senaste tjugo åren dock mest med reformering och kapacitetsuppbyggande av offentlig förvaltning i alla dess aspekter. Min fru kommer från Madagaskar, men det har inget direkt att göra med besök på den stora ön – vi träffades såsom  boendes i Paris, ett bevis om något på att det är och förblir kärlekens stad framför alla!”

 

 

 

Grégoire Andriantsalama

Pensionerad lärare i litteratur, historia och geografi och musik. Hans stora intresse är böcker, poesi, filosofi, musik och operasång.

Dessutom är han mycket engagerad i föreningar bland annat inom den katolska kyrkan i Frankrike.

 

 

 

 

Klas Rickman

Klas Rickman

Uppväxt i en söderförort till Stockholm, oavslutat.

Gymnasium på latinlinjen. Mycket sport och idrottsintresserad; fotboll, hockey, gymnast och autografjägare till 13-årsåldern.

Då, efter ett sommarlov med teater och dansupplevelser cyklade jag in till Operan och började i Kungliga Teaterns Balettelevskola. Ja, den hette faktiskt så.

Min dansande syster hade påverkat. Det var kul att stå på scenen.

Efter circa trettio år i dansens värld med många roller och turnéer i Sverige och världen fick jag en tjänst på en ambassad. Då var jag danspensionär. Efter 21 år tog det slut. Numera helledig.

Jo, jag kom till Madagaskar mitt drömresemål år 2011.

Mycket beroende på min fru, hon är därifrån.

Se min lilla reseberättelse MA-DA-GAS-K-A-R!