Mitt magiska Madagaskar

Mitt magiska Madagaskar

Behovet att berätta om Madagaskar har blivit större och större sedan jag flyttat till Sverige.

När jag var liten var det inte så viktigt att tala om att jag kom från Madagaskar. Tvärtom. Jag skämdes nästan för att jag hade ett konstigt namn och ville bara smälta in i min skolklass och senare i det franska samhället. Jag ville inte synas.

Åren har gått och jag har rest och bott i olika länder utanför Frankrike. Utomlands var det annorlunda. Jag var både fransk och madagaskisk, eller kanske jag var mig själv. Numera bor jag i Sverige och av tillfälligheter har jag blivit en representant för mitt födelseland.

Under vår mångsidiga utbildning på Medieinstitutet ska vi lära oss att leda ett projekt.Huvudsaken är att skapa ett webbaserat projekt, vare sig en kampanj inom sociala medier eller en riktig hemsida. För redan några månader sedan kom jag på tanken att göra någonting med temat Madagaskar, men jag saknade tid och kunskap. Nu är det möjligt att förverkliga detta projekt i och med att jag hittade två medarbetare, Kristoffer Kindstedt (alias Chribba) och Gabriel Gök.

Men varför en hemsida om Madagaskar?

Därför att information om Madagaskar inte finns i överhuvudtaget på den svenska webben. Alltfler resebyråer arrangerar resor dit, men en hemsida med allmän information finns inte. Den här hemsidan är tänkt som en första inledning till kunskap om Madagaskar. Den är tillägnad alla som är nyfikna och dem som också vill åka dit. Vi är dock ingen resebyrå, men snarare en ögonöppnare.

Ni vet troligtvis att naturen på Madagaskar är enastående och att lemurerna kommer därifrån. Men det finns mer än djur. Det finns ju människor med en särartad kultur. Madagaskar är som en egen liten värld i sig med inflyttande från Asien, Afrika, Arabien och Europa.

 

Denna hemsida är en inbjudan till att upptäcka mitt magiska Madagaskar.